Vintage fjøler
Disse tyrkiske fjølene er håndlagde, unike og tilfører en rustikk følelse til kjøkkenet. Slike fjøler er brukt til brødbaking gjennom generasjoner og hver og en av dem har sin egen historie.
Man ser at de er godt brukt, noen av dem er også reparert med beslag av kobber. Den flotte patinaen og det antikke utseendet er det som gjør dem så perfekte.
De kan brukes som skjærefjøl eller serveringsfat til pizza, tapas eller ost og kjeks. Fjølene er også lekre som dekor på spisebordet eller på kjøkkenbenken.
Slik rengjør du trefjøla
Med noen få enkle steg kan du holde fjøla både ren, frisk og fin i mange år.
- Vask fjøla med varmt vann og litt oppvaskmiddel. Skyll godt.
- Strø grovsalt utover fjøla.
- Del en sitron i to, og klem ut litt saft over saltet.
- Bruk sitronhalvdelen til å gni blandingen godt utover hele fjøla.
- Salt og sitron trekker ut vond lukt og renser treverket.
- Tørk av med tørkepapir.
- Hell litt hvit eddik over fjøla for å drepe bakterier.
- Tørk av igjen og la fjøla lufttørke helt.
- Når fjøla er tørr, smør den med litt luktfri olivenolje for å beskytte treverket.



